Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Румен Гайтански се е предал на полицията

16 август 2024, 16:13 часа • 7435 прочитания

Румен Гайтански - Вълка, е задържан за 72 часа, след като днес следобед се е предал доброволно на полицията, съобщи БНР. Информацията беше неофициално потвърдена и за Actualno.com.

Наш репортер научи още, че предстои мярката на Вълка да се гледа в Софийски градски съд в понеделник. От прокуратурата казаха, че няма да коментират с оглед на това, че текат процесуално-следствени действия в момента.

Гайтански се разследва за присвояване на необезпечен кредит за 150 милиона лева заедно с бившия изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев и адвокат Иван Георгиев. Още: Обвиниха Румен Гайтански - Вълка и Стоян Мавродиев за кредита от ББР

Акцията на властите започна по-рано тази седмица, когато Комисията за противодействие на корупцията (КПК) влезе в офиси на няколко фирми, свързани с Гайтански, с бившия директор на Българската банка за развитие (ББР) и бившия кмет на Кърджали Хасан Азис

Единственият задържан по случая "Българска банка за развитие" - адвокат Георгиев, беше пуснат по-рано днес срещу парична гаранция от 50 000 лева.

Мавродиев все още се издирва.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес