Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Родителите на убитото на пътя 2-годишно дете: Шофьорът може да се укрие, искаме максимална присъда

18 април 2022, 08:35 часа • 1837 прочитания
Реклама

Родителите на 2-годишното дете, което загина при катастрофата в сопотското село Анево, искат максимална присъда за шофьора. Те се притесняват, че след като е пуснат на свобода срещу мярка „подписка”, може да се укрие.

Припомняме, че полевият тест за наркотици, направен на шофьора минути след катастрофата, показа, че 72-годишният мъж е шофирал под въздействието на марихуана.

"За мен това решение е абсурдно. Разбираме, че той е с положителна проба за марихуана, причинява смърт на пътя, причинява телесна повреда и в крайна сметка е освободен срещу подписка. Това дори да е от лекарствата, това са опиати и той не трябва да шофира. Ще видим по нататък какво ще излезе. Нашето притеснение е, че той може да се укрие. Предимно живее в Чехия и работи там. В деня на инцидента той е бил с багаж в колата и е отивал натам", заяви майката на детето Ивелина Станева в ефира на Нова телевизия.

"Според нас е имало видимост, няма спирачен път. Пътят е прав, вижда се отдалеч. Няма дървета, няма храсти, и нищо, което да попречи на видимостта. Пътят е много широк. Той е пътувал в посока София. Как не я е видял, не можем да разберем. Според нас е карал с превишена скорост. Щом е отхвръкнала толкова много и майка ми и детето ми, значи е карал с висока скорост", каза таткото Станимир.

Семейството ще обжалва решението на съда.

ОЩЕ: Арестуваха полицайка, шофирала личната си кола с близо 2 промила алкохол

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес