Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Районният съд пусна Харизанов, трябва обаче потвърждение от СГС

27 март 2014, 15:33 часа • 9065 прочитания

Софийският районен съд (СРС) пусна от ареста без каквото и да е мярка за неотклонение Георги Харизанов. Той се разследва за неизгодна сделка, ощетила "Напоителни системи", предаде БГНЕС.

Бившият ръководител на "Напоителни системи" поиска промяна на мярката за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека и СРС гледа днес това искане. Определението обаче не е окончателно и така той остана с белезници, защото или трябва да влезе в сила решението на СРС, или по-горната инстанция Софийски градски съд да го потвърди. Заседанието там, при протест от страна на прокуратурата, е насрочено за 4 април от 10 часа.

Сред мотивите на съда да измени мярката на Харизанов за неотклонение са и тези, че няма обосновано предположение да е извършил престъплението, в което го обвиняват. Няма и опасност да се укрие, както и да извърши друго престъпление.

Георги Харизанов влезе в ареста след показания на свидетел с тайна самоличност, който го чул да казва, че се готви да се укрие от българското правосъдие в ЮАР. Твърдения, които от месеци отричат и Харизанов, и адвокатът му Григор Вълков.

Днес СРС се мотивира много подробно и защо не взе предвид показанията на анонимния свидетел. Съдията посочи, че в този случай няма никаква причина и доказателства да остане анонимен.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес