Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Работи се ден за ден": Андрей Янкулов от АКФ с унищожителна критика за МВР

01 юли 2024, 08:01 часа

Безспорно трябва МВР да изясни как точно Евелин Банев-Брендо се е озовал на територията на страната. За една от неговите дейности, която се знае е, че е правил и си е изготвил валидно пълномощно. Тук има доста конкретика около издирването на Брендо, която няма как да бъде коментирана в детайли от външни хора. Това заяви Андрей Янкулов, правен експерт от Антикорупционния фонд пред БНТ. 

Реклама

Още: Стоянов: Брендо е влязъл у нас по времето на Бойко Рашков - вероятно с онзи незаконен самолет край Търговище

Критиката и забележките към МВР

По думите му винаги ще има обявени лица за издирване, но никога няма да бъдат открити. Навсякъде остават неразкрити престъпления и неиздирени лица, но е важен подходът на МВР при изпълнение на издирване на лицето, коментира Янкулов. 

Според него при състоянието на службите на МВР или други служби, не е особено завидно и не би трябвало да ни учудва, че не работят както трябва. В МВР е традиция поголовната подмяна на кадри при всяка една смяна на политическото ръководство. Няма никаква устойчивост и план при управлението на МВР - всичко е ден за ден и се виждат резултатите, до които се води лошото управление, разкритикува Андрей Янкулов вътрешното ведомство. 

Той смята, че ако има едно добро управление на МВР, тогава и такива случаи като с Мартин Божанов-Нотариуса и Пепи Еврото ще стават все по-малко. 

Зависимости в прокуратурата

Андрей Янкулов призова депутатите да питат служебния вътрешен министър Калин Стоянов какво е направил по всички криминални случаи. Той даде пример, че в прокуратурата има много потенциални обвързани прокурори с мрежата на Пепи Еврото. Когато има хора, за които има съмнение за такива обвързаности, напрактика просперират в държавното обвинение, коментира още Андрей Янкулов. 

"Едва ли може да се очаква консолидация за избор на следващ Висш съдебен съвет и Висш прокурорски съвет от страна на Народното събрание", каза още Янкулов. 

Още: Рашков отговори на Стоянов: Този фалшив герой аз го направих директор, а сега се прави на Шерлок Холмс

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес