Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Психология на финансовата пирамида на Ружа Игнатова: Говори криминален психолог

27 юни 2024, 07:39 часа

Човешката глупост се усилва в периоди на криза. Периодът, в който е действала Ружа Игнатова е периодът между финансовата и пандемичната криза. Постпандемичният синдром показва, че при хората се наблюдават колебания в отклонения във възприятията.

Реклама

Това заяви криминалният психолог Росен Йорданов пред БНТ за предстоящото повдигане на задочно обвинение на Ружа Игнатова за финансови измами. 

Още: САЩ дават 5 млн. долара награда, ако ги отведеш до Ружа Игнатова

Схемата за измами

По думите му това, което е предлагала Ружа Игнатова е предлагала нов тип валута и е използвала целия реквизит на измамата. Всички измамници използват един реквизит - когато видят нещо, което наподобява на дадена фигура, като например един триъгълник, ние ще го възприемем като триъгълник независимо дали е довършен или не. 

Според Росен Йорданов много трудно може да се повдигне задочно обвинение на Ружа Игнатова. 

Йорданов добави още, че ако се влезе по-надълбоко в човешката психика, моделът е един и същ - дефицити и надежди. Страховете са два пъти по-силни от надеждите и понеже проблемите и дефицитите подклаждат страховете ни, започвам да копнеем за бърз реванш за възвръщане на загубените средства, коментира Росен Йорданов. 

Психическото здраве на политиците

Росен Йорданов добави, че със сигурност диагнозата е, че не е добро психичното здраве на политиците ни, не е добра и морално-волевото състояние на политиците. 

Още: Повдигат задочно обвинение срещу Ружа Игнатова, ще конфискуват активите ѝ

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес