Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проверяват как Евелин Банев-Бредно е влязъл в България

24 юни 2024, 10:41 часа
Реклама

Полицията проверява как издирваният Евелин Банев-Брендо е влязъл в България, за да се предаде сам в затвора. Това каза директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Атанас Илков.

Реклама

Разследва се начинът, по който той е влязъл у нас - дали с подправени документи или на зелена граница.

"Тази сутрин в 7:30 часа Евелин Банев-Брендо се яви на входа на Софийския затвор с неговия адвокат. Беше с лична карта с изтекъл срок. Има да изтърпява присъда лишаване на свобода от 6 години. Освидетелства се в МВР болница и ще бъде въдворен в затвора, където ще изтърпи наказанието си", обясни Илков.

ОЩЕ: Евелин Банев-Брендо се предаде доброволно

Банев не дава обяснения защо се е прибрал. Илков обясни, че не е изключено да има опасност за живота му заради провалени сделки за наркотици, и това да е причината. "Местата за лишаване от свобода са едно добро място някой да се укрие, така че да не бъде достигнат от враговете, с които има някакви неуредени взаимоотношения. Към настоящия момент обаче не можем да кажем дали това е причината", добави той.

Кой е Брендо?

От 2018 г. Евелин Банев е издирван заради наркотрафик, има издадени присъди в България и Италия. През 2021 г. бе открит в къща до украинската столица Киев. Според украинската полиция той е използвал чужди документи, а къщата е била под наем. В нея е открита нарколаборатория.

През октомври същата година стана ясно, че Брендо има украинско гражданство и може да избегне излежаването на присъдите, защото според украинската конституция гражданите на Украйна не може да бъдат екстрадирани в друга държава.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес