Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проговори дядото на прегазеното дете от с. Прилеп

31 август 2023, 16:24 часа • 8941 прочитания

Дядото на прегазеното дете и обвиняем за убийството на шофьора в село Прилеп остава проговори за първи път пред медиите.

По-рано тази седмица 6-годишно дете изскача внезапно на пътното платно в селото. В този момент то е блъснало товарен автомобил. Близки на детето се нахвърлили на водача. Негов спътник успял да избяга и да подаде сигнал в полицията. Когато дошли органите на реда и спешните медици, те констатирали единствено смъртта на шофьора.

Версията на дядото

46-годишният мъж, който е криминално проявен, е обвинен, че умишлено е убил водача на камиона, който блъсна смъртоносно 6-годишно дете на пътя за Ришкия проход. Още: Експерти за инцидента в Прилеп: Ако дете изскочи пред кола в "мъртвата зона", водачът няма вина

Шофьорът е спрял на метри след катастрофата, но е нападнат от разгневената тълпа и убит в кабината на превозното средство. Престъплението е извършено чрез пробождане с нож в прасеца, довело до кръвозагуба. 

Наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев поиска най-тежката мярка задържане под стража. По думите му мъжът може да се укрие. Той добави, че първо 46-годишният мъж е пребил водача, а после се е върнал да го намушка с нож.

Обвиняемият поиска домашен арест, въпреки че няма постоянен такъв.

За това престъпление предвиденото наказание е от 10 до 20 години затвор.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес