Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Постоянен арест за мъжа, обвинен в убийството на млада жена в Шумен

11 септември 2024, 13:56 часа • 532 прочитания

31-годишният Айдън Хали, задържан за убийството на млада жена в Шумен, остава за постоянно в ареста. Днес той бе изправен пред съда и след произнасяне на заключението каза, че няма да обжалва.

ОЩЕ: Мъж уби млада жена в Шумен

Как е станало убийството?

Убийството е извършено по особено жесток и мъчителен начин за жертвата. Събраните доказателства са достатъчни, за да се приеме, че престъплението е извършено от него и че той може да се укрие, въпреки чистото му минало, постанови съдът.

"Мъжът не е извършил нарушения, не е осъждан, дори като шофьор не е имал провинения", съобщи неговият адвокат Ивайло Тошев, който настоя на мъжа да бъде постановена мярка "домашен арест", като му бъде поставена проследяваща гривна, но съдията постанови по-тежката мярка задържане под стража. Адвокат Тошев поясни, че е поискал по-леката мярка за неотклонение, за да се запази психическото здраве на подсъдимия, за да бъде полезен в съдебното дело.

ОЩЕ: Задържаха 23-годишен за убийство на съсед с дървен кол край Стара Загора

Мъжът и убитата жена са имали връзка от десет дни, като предната вечер са били във Варна, вечеряли са, а на сутринта тя е донесла закуска. След това се е случило убийството, за което 31-годишният мъж е направил признание, обадил се е на майка си, а тя е извикала органите на МВР, обадила се е на 112, допълни Тошев.

"Няма две мнения по отношение на това, че е извършил престъплението. Той си признава", добави адвокат Тошев. След като жената е била вече мъртва, мъжът е направил няколко леки порезни рани по китките си, според адвоката, за да се самоубие.

ОЩЕ: Баща уби сина си с дървен кол в Монтана

"Искането на шуменската окръжна прокуратура за постоянна мярка за неотклонение се основава на база изискванията на закона, а именно на обвиняемия е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 116 от Наказателния кодекс - убийство, извършено по особено мъчителен начин, което налага да бъде наложена на обвиняемия поисканата от нас мярка, и тя беше наложена от съда", заяви прокурор Яна Николова, пише БТА.

Тя поясни, че експертизите са в начален етап. Психолого-психиатричната експертиза е важна за делото, ще бъдат направени съдебно-медицинска, химически експертизи, обяви Николова. Тепърва доказателственият материал ще се анализира, допълни тя.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес