Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пожарът край Свиленград все още е далеч от населените места

15 юли 2024, 07:31 часа • 505 прочитания

Пожарът в борова гора край Свиленград все още е далеч от населените места. Това коментира в сутрешния блок на бТВ старши комисар Митко Чакалов, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Хасково. 

Припомняме, че на територията на област Хасково бушуват свирепи пожари, които изпепелиха 13 къщи и 6 автомобила в селата Срем и Горноселци.

Екипите на терен

От думите му стана ясно, че 17 пожарни автомобила с около 60 пожарникари са на терен. ОЩЕ: Свирепите пожари продължават: Къщи и автомобили изгоряха в Хасковско

"Имаме три верижни машини, които ще рабоят днес и ако се наложи евентуално ще бъдат включени вертолетите. Засега няма нужда от тях, но ще видим през деня, ако вятърът се усили, ако някъде имаме проблем", добави той. 

Пътят край село Младиново е затворен, тъй като пожарникарите работят от асфалтовия път, за да пресрещнат огъня, който идва към тях. 

Бедственото положение остава

Заместник-областният управител на Хасково Митко Петров добави, че остава частичното бедствено положение в Тополовград, Свиленград и Ивайловград. ОЩЕ: С десетки заходи и тонове вода: Вертолети на ВВС гасят пожари из цялата страна (ОБОБЩЕНИЕ)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес