Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пловдивският лекар, застрелял Жоро Плъха, се изправя пред съда

04 февруари 2019, 15:22 часа
Реклама

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 49-годишния д-р Иван Димитров за това, че преди 11 месеца в Пловдив умишлено е причинил смъртта на Жоро Джевизов-Плъха. Според обвинението убийството е извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана.

Лекарят е предаден на съд и за това, че по време на убийството е разполагал с огнестрелно оръжие – пистолет, и боеприпаси – 16 патрона, без да има необходимото разрешение за ползването им.

Припомняме, че уважаваният лекар и ръководител на рентгеновото отделение в УМБАЛ Пловдив показа как един криминален случай бързо се превръща в социална бомба поради твърде големия проблем с битовата престъпност в България, който си остава далеч от решение или дори някакъв по-сериозен контрол.

Димитров застреля при опит за обир известния в Пловдив рецидивист на тема "кражби" Георги Джевизов, известен с прякора си Жоро Плъха, с 9 присъди за кражби. Само че ясно обяснение какви са подробностите и обстоятелствата по случая не беше дадено два дни, защото за него стана ясно в края на работната седмица и това провокира яростни протести, тъй като масово битуваше мнението, че лекарят е действал в условия на самозащита.

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес