Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Перата се вдъхновил от Динко, искал да затвори границата

15 април 2016, 09:07 часа • 1732 прочитания

Моят брат от Нова година, след случките в Кьолн, се амбицира и реши, че в България няма да допуснем такова нещо. Първо започнаха със стачки, никой не му обърна внимание. Той просто искаше да се затворят границите. След като Динко стана известен, реши да действа. Неговата цел е да връща мигрантите обратно. Това разказа Надя Василева, сестрата на Петър Низамонв - Перата, който нашумя с клипа си, показващ как е задържал и завързал ръцете на няколко мигранти от Афганистан със свински опашки.

На въпрос за криминалното минало на брат ѝ, сестрата отговори: "Зная за тези дела всички те бяха доста назад в миналото му, беше млад и безразсъден, той ги надживя. От 8 години не е докоснал никой. Завърши образование, ожени се, има дете. Предишните прояви завинаги останах в миналото."

Досега Перата е осъждан няколко пъти. Има глоба за хулиганство, както и три присъди за нанесени телесни повреди. Едната е на длъжностно лице - през 2004 г., а през 2005 и 2009 г. са по хулигански подбуди. Наказанията му са били пробация и условна присъда.

Стана ясно, че семейството на Перата има семеен бизнес, износ на дърва за огрев, където той е помощник.

"Той е добре финансово и няма никаква нужда да обира афганистанчета, които вероятно нямат кой знае какво в себе си. Малко количество марихуана не се брои в тази графа, вероятно е малка доза за лична употреба", допълни Надя и уточни, че брат ѝ си падал по по-екстравагантни оръжия, с което обяснява наличието на мачете в дома на Перата.

Според нея не е незаконно да имаш газов пистолет и той не го е използвал никога, допълни още тя пред bTV.

По думите на приятел на Перата - Тодор, не е имало никакво насилие насилие и грабежи: "Това са пълни измислици, за да го вкарат в затвора. Това е абсурдно."

Тодор определи приятеля си като "много умен и начетен човек, той постоянно чете НПК знае какво да прави и какво да говори. Всеки в собствения си дом може да държи каквото си иска"

"Това което е направил брат ми просто се е наложило, просто са пазили собствения си живот", допълни още сестрата на Назимов.

Не зная защо има такива упреци към нас, тези които трябва да го правят не го правят, цяла България го виждат това, недоумява още сестрата на Петър.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес