Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Открита е черната кутия на разбилия се самолет на „Граф Игнатиево“

13 септември 2024, 19:47 часа • 1774 прочитания

Открита е черната кутия на разбилия се самолет на летище „Граф Игнатиево“. Това заявиха за bTV от Министерството на отбраната. При инцидента загинаха двама пилоти - майор Петко Димитров и старши-лейтенант Венцислав Дункин.

Самолетът L-39 "Албатрос" катастрофира по време на репетиция за планирано за събота авиошоу. Мъж става неволен свидетел на случилото се. Предпочита да запазим самоличността му в тайна.

Още: След самолетната катастрофа в Граф Игнатиево: Какъв е падналият самолет L-39ZA "Албатрос"? (СНИМКИ)

„За съжаление, се случи точно пред очите ни. Летяха във формация от три самолета. Колегите го гледаха че лети ниско и се снижава. Но дали е бил технически проблем, или те не са преценили нещо… И малко след това избухна в пламъци и пушеци“, разказва мъжът. Самолетът е излетял в 12:17 часа. 13 минути по-късно пада и се разбива.

Още: Българска фирма с украински подизпълнител ще поддържа самолетите L-39

Полетът е планиран отдавна. Подготвян е в продължение на месеци. Според властите самолетът е бил технически изправен и е проверен непосредствено преди излитането. При инцидента няма други пострадали.

Утрешното авиошоу беше официално отменено. Разследването на авиоинцидента продължава. В събота е обявен ден на траур във въоръжените сили.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес