Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откриха 10 бойни пистолета в раница на ГКПП "Лесово"

27 август 2024, 11:57 часа • 805 прочитания

10 бойни пистолета са намерени в раница на шофьор на товарен автомобил, преминаващ през ГКПП "Лесово", съобщиха от Агенция "Митници".

Как е намерено оръжието?

Товарният автомобил е пристигнал на митническия пункт от Турция на 24 август. Пред инспекторите шофьорът на превозното средство е представил документи за транзитен пренос на стоки от Турция за Германия и е обявил, че няма друго за деклариране.

ОЩЕ: Екшън в столицата: Мъж преследва с пистолет двама души на улицата

По метода „анализ на риска” митническите служители селектират превозното средство за щателна проверка. В хода на контролните действия, включително със специализирана рентгенова апаратура, инспекторите откриват черна раница в хладилника на водача в шофьорската кабина, укрита зад хранителни продукти. Установено е, че раницата съдържа полиетиленови пликове с 10 огнестрелни оръжия - пистолети с празни пълнители във всеки пистолет, допълват от прокуратурата. Контрабандните огнестрелни оръжия са иззети.

ОЩЕ: Крещял с пистолет в ръка: Мъж заплашвал съседите си от терасата

Окръжната прокуратура в Ямбол е внесла в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо турския шофьор.

За подобно престъпление се предвижда затвор от 3 до 10 години и глоба от 20 000 лв. до 100 000 лв.

Предстои Окръжния съд в Ямбол да насрочи заседанието си, което ще бъде проведено днес.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес