Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оставиха в ареста шофьора, блъснал и "возил на" капака си полицай в Плевен

10 октомври 2024, 18:37 часа • 607 прочитания

Окръжният съд в Плевен постанови постоянно задържане под стража за 33-годишния мъж, който блъсна полицай с автомобила си и шофира около километър с униформения върху предния капак на колата. Това стана ясно по време на днешното открито заседание в съда.

 Съдът установи, че има значителен риск обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление и затова наложи най-строгата мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Велико Търново. 

Адвокат Валя Петкова, защитник на обвиняемия, заяви, че клиентът й съжалява за случилото се. "Въпреки многобройните си осъждания, това момче беше променило живота си. Аз го представлявам от дълго време. Той притежава студио за татуировки и работи съвестно. Според мен това е трагичен инцидент както за пострадалия, така и за моя клиент", каза тя. Още: Спрели му музиката: Мъж удари полицай в Червен бряг

Адвокат Петкова добави, че обвиняемият не възнамерява да обжалва наложената мярка и иска делото да се развие бързо в досъдебната фаза. Те ще решат каква ще бъде позицията му спрямо събраните доказателства.

Случаят е от вечерта на 7 октомври. Според информация от Окръжната прокуратура в Плевен, полицейски служител от Второ районно управление е действал по разследване на престъпление, свързано с трафик на жени за развратни действия. При опит да спре мъж, шофиращ "Фолксваген Голф", полицаят се легитимирал и започнал проверка. Водачът обаче потеглил рязко, в резултат на което полицаят се озовал на предния капак на автомобила. Шофьорът не спрял и продължил да кара с висока скорост по улиците на Плевен, докато полицаят паднал на улица "Г. М. Димитров", след като бил "возен" над километър.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес