Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нотариуса заплашвал и други съдии, но те мълчат: Говори Нели Куцкова

14 февруари 2024, 08:46 часа • 3091 прочитания

Съдиите Цариградска и Лазаров не са единствените, които са заплашвани от Мартин Божанов - Нотариуса. Надявам се повече колеги да са склонни да говорят. Не си мислете, че няма и други подобни случаи, които не са публични до момента. Това заяви бившият председателка на Съюза на съдиите Нели Куцкова в ефира на Нова телевизия.

„Всичко това, което се изсипа върху колегата Владислава  Цариградска, е дирижирано. Въпросът е можем ли да стигнем до поръчителите – аз се съмнявам, че ще се случи. Не трябва да се замита това, до което е стигнато“, каза тя.

ОЩЕ: Сарафов: Двама прокурори получиха заплахи за живота си заради Нотариуса

Куцкова призова в парламентарната комисия да се изслушат повече магистрати и да се проверяват съдебни дела, в които има връзка Мартин Божанов.

"Дори да не се стигне до върховете на мафията, могат да се скъсат връзки. Сарафов ще говори в Народното събрание по същия начин, както пред ВСС. Главният прокурор не може да знае всичко, но е лесно да се скрие информация, дори да знае", посочи Куцкова.

По думите й това, че Мартин Божанов – Нотариуса се е държал арогантно и е заплашвал съдии в съдебно заседание, означава едно – или е крайно арогантен, или е имал сериозен гръб, за да си позволи нещо такова.

ОЩЕ: Николай Стайков се чуди дали съпругата на Нотариуса пречи на разследването

За използването на СРС-та, Куцкова поясни, че това е свързано с тайната на съвещанието: „Когато трима съдии обсъждат дело, никой друг не трябва да знае. Оказва се, че когато са се произнасяли колегите в кабинета, са били подслушвани, което е нарушаване на тайната на съвещанието“.

 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес