Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

МВР: Без задържани на снощните протести след смъртта на таксиметровия шофьор

10 октомври 2022, 10:19 часа • 1029 прочитания

Без задържани и сериозни щети снощи приключиха протестите в София , съобщават от МВР. На мястото на протестите на бул. "Сливница" има няколко преобърнати контейнера. Там снощи напрежението се изостри и се наложи да се включи полицейски кордон. Собщава се и за материални щети по една кола, шофьорът на която направил опит все пак да мине през блокадата.

Близки и познати на починалия 34-годишен таксиметров шофьор блокираха столични кръстовища, като движението бе спряно по булевардите "Константин Величков", "Тодор Александров" и "Александър Стамболийски", припомня БНР.

Високото напрежение, което предизвика този случай, провокира среща между главния прокурор Иван Гешев и жители на квартал "Факултета", където е живял починалият Христо Йорданов.

Обвинител №1 в заяви, че "убитият таксиметров шофьор е поредната жертва на агресията и институционалната апатия".

Прокуратурата вече повдигна обвинение на 23-годишен мъж, привлечен под отговорност за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлена средна телесна повреда. Задържан е за 72 часа.

Роднините и приятелите на починалия 34-годишен обаче настояват случаят да не бъде потулен, разследването да е прозрачно и виновните за смъртта да бъдат открити и наказани.

От таксиметровия бранш настояват за законови промени, свързани с безопасността на таксиметровите услуги – въвеждането в жълтите коли на паник бутони и видеорегистратори, които да снимат агресията на пътя.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес