Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Маскиран и въоръжен ограби бензиностанция в Добрич

17 октомври 2024, 12:04 часа • 400 прочитания

Полицията задържа извършител на въоръжен грабеж от бензиностанция в Добрич. Грабежът е станал на 1 септември, но едва днес от полицията съобщават за него.

Какво се знае за обира?

На 1 септември около 4:35 часа сутринта е получено съобщение от частна охранителна фирма за задействан паник бутон на бензиностанция, намираща се на околовръстния път на град Добрич.

На място е установено, че маскиран мъж с огнестрелно оръжие, заплаха и побой на служител на бензиностанцията, отнема оборота за деня.

ОЩЕ: Грабеж в казино в София

Вследствие на инцидента е пострадал 57-годишният служител на обекта, който е с разкъсано-контузна рана на главата, ударен с пистолет в тила. На 16 октомври от полицейските служители хващат извършителя и негов помагач, съобщи bTV.

С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани двама мъже на 28 години и на 40 години, криминално проявени и познати на органите на МВР.

В хода на работа със задържаните е установено, че прекият извършител на деянието на 28-годиният мъж, а 40-годишният мъж е бил негов помагач. Установени са веществени доказателства в това число и оръжието, което е използвано за извършване на престъплението. Двамата правят пълни самопризнания. 

Всички събрани данни по случая са докладвани в прокуратурата.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес