Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каква е връзката между Брендо и Гълъбин Боевски? Говори спортен журналист

30 юли 2024, 08:08 часа • 4469 прочитания

Какво се е случило с олимпийския ни шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски в Португалия и каква е връзката му с Брендо? Това разказа спортният журналист Огнян Георгиев в сутрешния блок на Нова телевизия предвид новината за новата присъда на олимпийския шампион Гълъбин Боевски. 

Информацията разкри YouTube каналът "Спортната джунгла" в свое разследване. Боевски е бил арестуван в мащабна акция в Португалия за организиране на трафик на наркотици в особено големи размери.

Припомняме, че през 2011 година Гълъбин Боевски бе арестуван на летище "Гуарульос" в бразилския град Сао Пауло за трафик на наркотици. Тогава той бе заловен с 9 килограма кокаин в тайници в два от трите спортни сака на непълнолетната му дъщеря Сара.

Сега става ясно, че през април 2022 г. Боевски е осъден за подобно провинение, но в още по-големи размери. Според данните, Боевски е замесен в трафик на наркотици за над 1000 кг, които са на стойност 50 милиона долара. С него са хванати още трима чужденци, сред които черногорец и македонец. Той е осъден на 6 години и 6 месеца затвор в Португалия, след като съдът го е признал за виновен.  ОЩЕ: Дежавю: Гълъбин Боевски отново в затвора за трафик на 1000 кг кокаин за 50 млн. долара (ВИДЕО)

Боевски не си признавал за наркотиците

Спортният журналист разказа подробности за новата присъда на Боевски, като по думите му той не си признавал.

"Казва, че е действал само като преводач. В съда не е доказано, че той е организатор на цялата схема. Това е посочено в самото решение, но той е човекът, който дава указания на тайния агент къде и кога да бъде прехвърлен кокаинът в морето. Освен това му казва, че трябва да осигури на капитана, който докарва кокаина, 500 литра бензин, храна и вода, за да може да се върне обратно", обяснява Георгиев. ОЩЕ: Синът на Гълъбин Боевски арестуван заради притежание на наркотици

Той обръща внимание, че в цялата операция участват 11 специални агенти, част от тях са се занимавали с подслушване, други са били свидетели на тези срещи.

"Най-голяма е присъдата на капитана, който докарва наркотика. Присъдата на Боевски е втора по големина", разкри спортният журналист. ОЩЕ: 211 дни до Париж 2024: От допинг до кокаин - противоречивият олимпийски шампион на България (ВИДЕО)

Връзката на Брендо - Боевски

Огнян Георгиев коментира твърденията на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, както и на следователя Ботьо Ботев за връзка между Евелин Банев-Брендо и Гълъбин Боевски.

"Ключовият човек тук е Матей Боев. Той беше част от разследването на италианската прокуратура срещу Брендо", каза Георгиев. Той обаче отрече Боев и Боевски да са братовчеди, но заяви, че те са от един и същи край - Кнежа.

"Със сигурност не е първи братовчед. Връзката между Гълъбин Боевски и Матей Боев е съпругата на Матей", разкри журналистът. Той уточни, че Боевски и съпругата на Матей имали общ бизнес в София.

Припомняме, че през 2014 г. Гълъбин Боевски, Евелин Банев-Брендо и силната фигура за общинската власт в София Орлин Алексиев бяха разпитвани по аферата с тон и половина кокаин, открити в гуми от рали "Дакар". ОЩЕ: Разпитват Брендо и Боевски за кокаина, намерен в гуми от рали "Дакар"

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес