Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жена осъди Столична община заради липсваща плочка

08 септември 2023, 12:55 часа
Реклама

Столична община за пореден път е осъдена да заплати обезщетение заради лошата градска среда. За поредния случай на жена, осъдила общината за 23 200 лева, след като стъпва на неравност на тротоара, която се образува от липсваща плочка, и чупи крака си, съобщиха от адвокатско дружество "Караколеви и партньори".

ОЩЕ: На първа инстанция: Столична община е осъдена да махне трамвая от бул. "Скобелев"

Инцидентът станал на 11 ноември 2121 година между ул. „Т. Търновски“ и ул. „Трепетлика“. Ищцата твърди, че на посочените в исковата молба дата и място, след като е пресякла ул. „Галичица“ и се е качила на тротоара, кракът й е пропаднал в неравност, която не се виждала, тъй като е била покрита с листа. Жената спъва на неравния терен, изкривила крака си в глезена и го счупила. Последват три операции на глезена и обездвижване за няколко месеца.

„Освен физически болки и страдания, клиентът ни преживява силен емоционален дискомфорт и стрес. Инцидентът рефлектира негативно на живота на пострадалата здравословно, психо-емоционално и финансово. Именно тези негативни последици от инцидента подлежат на обезщетяване от Столична община“, заявиха от адвокатското дружество, защитавали пострадалата.

ОЩЕ: Осъдиха Столична община за бездействие и несправяне с мръсния въздух

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес