Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Има повече яснота около убийството на шефа на модна къща "Агресия"

16 юни 2016, 07:14 часа • 1783 прочитания

Поне трима души са били на местопрестъплението в Бистрица, където беше разстрелян босът на модна къща "Агресия" Александър Антов, твърдят разследващи. Това са изводите от огледа и аутопсията, разкриват запознати с досъдебното производство.

Според версията към момента най-вероятно двама от убийците са издебнали Антов, докато е разхождал кучето си в гористата местност. Те са изчакали той да стигне до място, което не е покрито от охранителни камери и са го застреляли в гръб. Стреляно е с оръжие със заглушител, като е имало и контролен изстрел - в главата. Оръжието не е открито, макар да е ясен видът и моделът. След убийството тялото е било преместено от поляната във вътрешността на гората, като трупът е бил носен, а не влачен. Антов е бил държан за ръцете и краката, което означава, че във вдигането са участвали двама души. След като са почистили следите си, стрелецът и асистентът му са напуснали квартала с кола, най-вероятно шофирана от трети човек, пише "България днес". Автомобилът на убийците бил заснет на камерите от съседните къщи, като е минал през мегдана на Бистрица.

Сценарият напомня тактиката на хора с военна подготовка. Обикновено при черни операции екипите, които се пращат, се състоят от трима души - стрелец, съгледвач и шофьор. Всеки от тях отговаря за определена част от операцията - фактическият акт на убийство, маршрути, логистика и наблюдение, както и шофиране.

Според разследващите обаче мотивът за убийството бил по-скоро личен. "Мъртъвците не връщат пари, а Антов е дължал много", обясняват криминалистите.

Полицията проследява и мистериозна жена, която е споделяла живота на Антов. Името ѝ не е известно, но най-вероятно тя е избягала в Германия.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес