Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дъщерята на Нотариуса със сигнал за заплахи за живота си. А полицаите, работещи за Нотариуса?

17 август 2024, 13:09 часа • 5060 прочитания

Дъщерята на Мартин Божанов - Нотариуса е подала сигнал в дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР във връзка със спорове за наследство, както и заради заплахи за живота. Това става ясно от отговор на служебния вътрешен министър Калин Стоянов на въпрос, поставен от депутата от ПП-ДБ Лена Бориславова.

Още: Връзката на Пеевски, Нотариуса и Пепи Еврото: Разкрития от журналиста Николай Стайков (ВИДЕО)

Въпросът е относно появилата се в общественото пространство справка с имена на полицаи, магистрати и адвокати, за които се твърди, че са свързани с дейността на Нотариуса - тя беше извадена от Антикорупционния фонд (АКФ): Магистрати, полицаи, адвокати: Преди 2 години ГДБОП е дала в прокуратурата имена от групата на Нотариуса

В отговор на вътрешния министър се посочва, че споровете са за наследство, оставено от Мартин Божанов, информира "Фокус".

Все още не се знае от кого са отправяни заплахите

По отношение на заплахите за живота не става ясно към кого са били отправяни те, тъй като името е прикрито. Калин Стоянов посочва, че сигналът е изпратен в Софийска градска прокуратура, откъдето е възложена проверка по прокурорска преписка.

Към същата тази преписка е присъединен идентичен сигнал от 01.07.2024 година. Към тях е изготвен доклад, който със събраните материали по преписката е изпратен на 01.08.2024 година в СГП.

А имената на полицейски служители в групата на Нотариуса?

Същевременно Стоянов запазва мълчание за разкритията на АКФ кои са работещите в системата на МВР, за които има данни, че са били на служба и при Нотариуса. "Няма възможност да се индивидуализират", отговаря Стоянов на въпроси на Лена Бориславова. Нейният коментар е красноречив:

Още: Денков: В крайна сметка Нотариуса е бил „информатор“ на МВР

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес