Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джейхан Ибрямов в ареста заради купуване на гласове?

03 октомври 2024, 07:35 часа • 2414 прочитания

Кандидатът за депутат от "Алианс за права и свободи" Джейхан Ибрямов е отведен в следствения арест заради купуване на гласове. Това заяви пред БТА адвокатът на Ибрямов - Йордан Киров.

Още: Погнаха хората на Доган: Обискират дома на Джейхан Ибрямов

Адвокатът потвърждава, че жилището на кандидат-депутата е било претърсено. В жилището са били намерени средства, необходими за ежедневни нужди, посочва адвокатът.

Жилището на кандидат-депутата е било престърсено

Представители на Комисията за противодействие на корупцията са иззели документи по друго производство.

По думите на адв. Йордан Киров оттук нататък следва или вземане на мярка "задържане под стража" до 72 часа и повдигане на обвинение, или освобождаване на задържания кандидат за народен представител.

Actualno.com припомня, че Ибрямов като кандидат-депутат се ползва с имунитет от момента на регистрацията на съответната партия или коалиция. Според разпоредбите на Изборния кодекс регистрираните кандидати не могат да бъдат задържани от регистрацията до обявяване на изборните резултати без изрично разрешение на ЦИК. Регистриран кандидат може да бъде задържан за 24 часа по неотложност и в момента на извършване на престъпление.

Преди Киров да даде яснота, имаше няколко часа на брожения в социалните мрежи къде е Ибрямов. Съпругата му Биршен също писа във Фейсбук, че не знае къде е мъжът ѝ и обяви, че "нас не ни е страх".

Още: Джейхан Ибрямов: Лидерът на ДПС е Ахмед Доган

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес