Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Делото "Дебора" започва с разпит на свидетели

31 май 2024, 06:40 часа

Районният съд в Пловдив ще проведено поредното заседание по случая на Дебора, наранена тежко с безброи рани, нанесени с макетен нож от Георги Георгиев, информира БГНЕС. 

Реклама

Още: Дебора от Стара Загора е истинска принцеса на абитуриентския си бал (СНИМКИ)

Разпит на свидетели и вещи лица

Очаква се днес да бъдат проведени разпити на свидетели и вещи лица. Георгиев е привлечен като обвиняем за три престъпления – за причинена с особена жестокост и по особено мъчителен начин за 18-годишната пострадала Дебора, многостепенна средна телесна повреда, за принуда и за закани с убийство.

Делото ще бъде гледано в четири заседания и при закрити врата, за да не бъдат оповестявани факти от интимния живот на двамата.

Днес и на 3 юни съдът трябва да разпита всички свидетели, а на 5 и 26 юни показания ще дадат вещи лица, изготвили експертизи по случая.

Първа за разпит ще се яви самата Дебора Михайлова.

На последното заседание - на 17 април, Дебора се яви в съда и заяви, че настоява за справедливост. Младата жена пристигна в съда, подкрепена от близки и роднини. Дни преди това, на 27 март, адвокатите на Георги Георгиев не се явиха в съда. Командированите обвинители от Районната прокуратура в Стара Загора посочиха, че много бързо са изпълнили указанията на съда и са „ремонтирали“ обвинителния акт срещу Георги. Те изразиха становище, че към този момент няма нови обстоятелства, които да налагат промяна на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека.

Още: Пореден опит за старт на делото „Дебора“

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес