Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дадоха Мила Роберт на прокуратурата, тя отговори

25 юни 2024, 11:11 часа

ВМРО сезира прокуратурата заради певицата Мила Роберт.

Реклама

Каква е причината?

Тя участва в концерта на "София Прайд", където беше облечена в къса рокля с цветовете на трибагреника. Малко по-късно я съблече и хвърли на земята. Под нея певицата носеше същия модел рокля, но този път вместо в бяло, зелено и червено, тоалетът беше с цветовете на ЛГБТИ флага.

ОЩЕ: Защо има "Прайд" и какво представлява ЛГБТ движението? (ВИДЕО)

Тази нейна постъпка предизвика вълна от негативни коментари и заплахи в социалните мрежи. Хората са възмутени от поведението ѝ начина, по който певицата е поругала знамето на България.

Мнозина укориха дъщерята на Ваня Щерева, че е поругала националното знаме, което е наказуемо. За поругаване на националните символи е предвидено наказание до 2 години затвор и 3 000 лв. глоба. 

Какво отговори тя?

"България е моят дом. България е дом и на стотици хиляди ЛГБТИ хора. Изпълнението ми на "София Прайд" и смяната на сценичния ми костюм целеше да вдъхне увереност на присъстващите за това, че имат нашата подкрепа и разбиране и да привлече вниманието на обществото към проблемите на ЛГБТИ хората", написа певицата в профила си във Facebook.

Тя обясни, че ЛГБТИ хората са български граждани и са обект на всекидневни обиди и заплахи. "Хиляди млади и талантливи хора емигрират всяка година, защото не се чувстват в безопасност тук и това е проблем, за който трябва да говорим. Ако обидите и заплахите към мен са цената, която трябва да платя за това, че привлякох внимание към тази важна за обществото тема, то съм готова да я платя", категорична бе тя.

България е моят дом. България е дом и на стотици хиляди ЛГБТИ хора. Изпълнението ми на София Прайд и смяната на...

Публикувахте от Mila Robert в Понеделник, 24 юни 2024 г.

И повдига няколко въпроса, за които да се говори. Защо в България хомофобията е толкова разпространена? Защо отказваме да приемем “различните”, които са също толкова хора, колкото и “нормалните”?

Певицата завършва поста си с молба за прошка. "Аз обичам България, живея и работя тук, въпреки агресията. Вярвам, че сме на тази земя, за да си прощаваме. Затова искам извинение от всички, които са били обидени от моето изпълнение по време на София Прайд. Да, не трябваше да оставям роклята на земята, не съм целяла да бъде жест на неуважение и ако мога да върна времето назад - бих я сгънала прилежно", обяснява Роберт.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес