Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бившата съпруга на Петьо Еврото си продала сама мезонет на Нотариуса

18 февруари 2024, 17:15 часа • 9486 прочитания

Има ли връзка между кръговете около убития Мартин Божанов - Нотариуса и обявения за издирване бивш ръководител на столичното следствие Петьо Петров - Петьо Еврото? Така изглежда, ако се съди от продажбата на един апетитен мезонет.

Любена Павлова свързва Нотариуса и Петьо Еврото

Чрез своя фирма Божанов приживе продава имот на Любена Павлова (преди Петрова) – ключова фигура от разследването "Осемте джуджета" и бивша съпруга на Петьо Еврото. Сделката е станала през 2022 г., когато Любена Павлова все още е в брак с бившия следовател и носи фамилията му.

Още: Петьо Еврото, Любена Петрова и прокурор са обвинени за "Осемте джуджета"

Интересното е, че в нотариалния акт за продажба Любена Петрова е вписана и като пълномощник на продавача, т.е. на фирмата на Божанов „Клеманн“ ЕООД. До 2020 г. тази компания е собственик на добилия популярност през последните седмици "SS клуб" - частния клуб на Нотариуса, в който според Атанас Атанасов от ПП-ДБ са членували различни магистрати, дори такива от Върховна касационна прокуратура.

Данните от имотния регистър представи разследващият сайт BIRD, а bTV надгради това разследване.

И случващото се в "Осемте джуджета", и дейностите на Нотариуса бяха осветлени от Антикорупционния фонд като схеми за влияние върху магистрати и намеса в изхода на съдебни дела.

Още: Тайни свидетели свързват Иван Гешев с приятелския кръг на Нотариуса

Обяснението за ролята на Любена Павлова

Андрей Янкулов от АКФ обясни пред bTV, че като пълномощник, Любена Павлова, тогава Петрова, продава имота на себе си като физическо лице. "Това документира връзката между нея и Мартин Божанов, индикация е и за връзката между групите на Еврото и Нотариуса. Любена Петрова и сама е заявявала, че е участвала при дейностите на Петьо Петров", каза Янкулов.

Още: Жената на Петьо Еврото: Този не го познавам (ВИДЕО)

Любена Павлова отрича връзката между Еврото и Нотариуса

Павлова отказва да застане пред камера, но коментира следното по телефона: "Единствената ми връзка е, че съм купила от него апартамент и сме живеели на 500 метра един от друг. Аз съм се интересувала от един апратамент, взех го на прилични цени. Живея в него".

Тя купува 313 квадратни метра мезонет и гаражи за 250 хиляди евро.

Снимка: БГНЕС

Признава, че познава Нотариуса. "Двамата с Петьо не се познават, няма връзка", твърди Павлова. Тя обяснява защо в нотариалния акт е вписана като пълномощник на продавача - "за да мога да си изповядам сделката сама, да не идва и той при нотариуса".

Още: Разследване: Мистерията около двете ЕГН-та на Нотариуса се задълбочава

Янкулов от АКФ смята, че такива отношение показват "доверие между двамата", след като сделката е изповядана така.

Преди седмица главният прокурор Борислав Сарафов потърси връзка между "Осемте джуджета" и Нотариуса, като каза, че името на бившия обвинител номер едно Иван Гешев излизало пред скоба и при двата кръга. Гешев заплаши със съд за подобни твърдения.

"Всеки един ще гледа да неглижира собственото си участие и да акцентира участието на някой друг" в казуса, смятат от АКФ.

Още: Адв. Екимджиев: Защо полицейска кола е охранявала “Нотариуса“

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес