Барети пазели бивш вътрешен министър от граждани и полицаи (ВИДЕО)

1605

Барети пазели бившият вътрешен министър Иван Демерджиев от граждани и полицейски служители, обяви настоящият министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред медиите в парламента.

Демерджиев бил охраняван от барети

Министърът е назначил проверка след публикация за охраната на Демерджиев, като тя продължава и към момента.

"Останах много изненадан как Демерджиев като вътрешен министър си е самоназначил охрана и то да го охраняват колеги от баретите. Мотиви няма никакви", посочи Стоянов. ОЩЕ: Всички съгрешиха и вкупом ненужни станаха

Колко е струвала тази охрана?

Около 20 човека са били ангажирани с тази охрана, като те са работили на сменен режим по четирима в екип. 

Министърът поясни, че за около 40 дни тази охрана е струвала на държавата около 20 хил. лева. "Тогава, когато имаше някаква статия по този повод, охраната по някакъв начин изчезна. Все пак бях директор на ГДБОП и виждах как тези хора го съпровождат дори до кабинета на министерството. 

От какво са го пазили?

Стоянов разбира впоследствие, че по този повод е имало назначена проверка от Инспектората. "Вътре се твърди, че му трябва охрана, която да го пази и съпровожда при срещите му с граждани и при срещите му с полицейски служители от съответните областни дирекции на МВР", отчете още Стоянов. ОЩЕ: Гюнер Тахир: Имам информация, че от днес охраната на Доган е свалена (ВИДЕО)

Отговорът на Демереджиев

Малко по-късно бившият вътрешен министър Иван Демерджиев коментира темата в своя публикация в социалната мрежа "Фейсбук".

Според него са "натиснали бутона на Калин Стоянов". "Като послушен изпълнител той “огласи” каква охрана съм ползвал далеч назад във времето", коментира Демерджиев.
Той обаче припомни, че е бил определен като застрашено лице и от съответната комисия с представители на ДАНС и НСО заради заплаха за живота му.

"Самият никога не съм си назначавал охрана. Добре е Калин Стоянов да изясни обаче кой и защо назначи охрана на всичките му ментори от сглобката и как и кога е преценено да се засили част от същата? Добре е да изясни как две години като шеф на ГДБОП, а в последствие и министър, не разбра как Брендо е влезнал в страната и къде се укрива?! Да разкаже и как “изпусна” Пепи Еврото в лично водената от него операция по задържането му, а не да демонстрира слаби нерви през изпълнение на планираните от менторите му поръчки за дискредитиране на хората, които не са част от техния отбор и имат смелостта да им се противопоставят, говорейки истината!", призовава още бившият министър. ОЩЕ: Борисов смята, че е заплашван заради войната в Украйна (ВИДЕО)

Охраната на политиците

Темата с охраната на политици стана актуална тези дни след засилването на охраната на Бойко Борисов. Той оповести, че това се е случило след сигнал на една от най-престижните служби в света. Лидерът на ГЕРБ предполага, че заплахата срещу него е заради помощта за Украйна. Междувременно в публичното пространство се появи информация и че жандармерия охранява Атанас Атанасов,  а наскоро служебният премиер Димитър Главчев загатна, че има заплахи срещу няколко партийни лидери. ОЩЕ: Главчев загатна, че има заплахи срещу няколко партийни лидери

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗАКОН И КРИМИ:

"Агресивна клеветническа кампания": Нико Тупарев с първи коментар след акцията

Моторист загина на Подбалканския път

Задържаха хакера с псевдоним Емил Кюлев

Съдът: Камен Донев не е обидил директора на Народния театър

Превъртял дрегера: Хванаха пиян шофьор в центъра на София

Криел в дома си старинна монета и канабис: Задържаха мъж в Кюстендилско

Полицай и двама граждани са пострадали при гонката във Велико Търново

Обрат: Освободиха продуцента Нико Тупарев, намесиха Пепи Еврото и Нотариуса

"Никога не съм си назначавал охрана": Демерджиев обясни защо са го пазили

Докъде стигна разследването на убийството на Алексей Петров? Говори Калин Стоянов (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com