Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

11 души са в болница след катастрофата при Сливо поле

02 май 2014, 20:01 часа • 24614 прочитания

Единайсет души, сред които е и 49-годишният шофьор П.С., са приети в болницата в Русе от катастрофиралия край Сливо поле пътнически микробус. Това съобщиха от лечебното заведение в крайдунавския град.

Всички пострадали са приети в Спешното отделение контактни и в съзнание. Шестима от тях са в ортопедичното отделение с фрактури, сред които е и 10-годишно момче, а останалите петима, сред които и дете на 13 години, са в хирургичното отделение с различни травми и наранявания по тялото.

Мая Хараланова, която е ръководител транспорт към транспортната фирма "Хари-3", чиято собственост е микробуса, обясни, че шофьорът е инструктор по
професия - с голям опит и стаж.

"Досега не е имал произшествия. Пътници в микробуса обясниха, че една от жените, която е загинала при катастрофата, му е казала, че й е прилошало. Той се
обърнал към нея и след това е станал инцидентът", обясни
Хараланова. Тя каза още, че фирмата е основана през 1991 г., със седалище село Калипетрово, община Силистра, като досега не е имало подобни инциденти.

Катастрофиралият микробус е бил технически изправен и е имал всички документи. "Пътниците са имали билети, а всяко едно място е застраховано за по 20 000 лв.", обясни Хараланова.

При инцидента, който стана около 14.00 ч. днес, загинаха две жени.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес