Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

1 млн. лв. кръвнина искат близките на Митко от Цалапица

10 юли 2024, 12:45 часа • 2349 прочитания

Година след убийството на Димитър Малинов от пловдивското село Цалапица днес започна процеса срещу обвинения за престъплението Рангел Бизюрев.

Роднините на Митко претендират за общо над 1 млн. лв. обезщетение за причинени неимуществени вреди.

ОЩЕ: Свидетели твърдят: Митко от Цалапица вземал наркотици, Бизюрев го снабдявал

Какво реши съдът?

Въпреки настояването на защитата делото да се води по съкратената процедура, съдът в Пловдив отхвърли това и процесът ще премине с разпит на всичките 37 свидетели и 14 вещи лица. За целта бяха определени четири дати за съдебните заседания. 

Настояването на защитата на Рангел Бизюрев делото да се гледа по съкратената процедура щеше да е в полза на подсъдимия и намаляване на наказанието. Съдът обаче отказа това и делото ще се гледа по общия ред, както поиска прокуратурата и близките на убития Димитър Малинов.

ОЩЕ: За убийство с особена жестокост: Рангел Бизюрев отива на съд

По делото наред с останалите свидетели ще бъдат разпитани още на първото заседание и близнаците Валентин и Борислав Динкови. Те са подсъдими към момента за укривателство на престъплението.

Според прокурора по делото, все още няма достатъчно събрани доказателства за това двете дела с различните обвинения да бъдат събрани в едно общо. Такова е желанието на близките на жертвата, които и днес се събраха пред Съдебната палата в Пловдив с настояване за справедлив процес, промяна на обвиненията и доживотен затвор за всички, отговорни за смъртта на Митко. 

По делото ще бъде разпитан и таен свидетел. Тепърва ще трябва да се изясни и отговора на най-важния въпрос - кой е нанесъл фаталния удар, довел до смъртта на Митко.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес