Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Главболгарстрой обмени опит с водещи южнокорейски компании

07 октомври 2024, 10:16 часа • 294 прочитания

Българският строителен холдинг представи дейността си и обсъди изграждането на големи инфраструктурни проекти

Представители на Главболгарстрой се срещнаха и обмениха опит с водещи южнокорейски проектантски компании с дългогодишен опит в изграждането на мащабни инфраструктурни проекти.

През септември, българският строителен холдинг проведе работно посещение в Сеул, Южна Корея. По време на визитата, Главболгарстрой се срещна с представителите на южнокорейския гигант "Хюндай енджиниъринг енд кънстракшън“. Двете компании очертаха водещата роля, която изпълняват при осъществяването на ключови инфраструктурни проекти в Югоизточна Европа, Азия и в глобален план.

От страна на строителния холдинг в дискусиите взеха участие председателят на Управителния съвет Калин Пешов, изпълнителният директор на „ГБС- Инфраструктурно строителство“ Георги Кичуков, заместник-директорът на на „Главболгарстрой Интернешънъл“ и член на Съвета на директорите Константин Кисев и зам.-изпълнителният директор „Международни отношения и бизнес развитие“ Пламена Ненкова.

В рамките на посещението българският строителен холдинг обмени опит и експертиза и с други водещи проектантски компании в области, като: градско планиране и градоустройство, разработване и съгласуване на проектна документация за големи инфраструктурни проекти, екологични процедури и процедури по издаване на разрешителни и др.

По време на посещението си в Сеул, ръководството на ГБС се срещна и с посланика на Република България в Република Южна Корея Н. Пр. Петър Крайчев, както и с ръководителя на Службата по търговско-икономически въпроси в българското посолство в Сеул Илия Деков. Представителите на строителната компания идипломатическата ни мисия в Сеул обсъдихавъзможностите за задълбочаването на търговско-икономическите отношения между България и Южна Корея.

*Снимка: Председателят на УС на Главболгарстрой Холдинг Калин Пешов се срещна с представители на "Хюндай енджиниъринг енд кънстракшън"

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес