Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ежедневните навици, които натоварват бъбреците

16 септември 2022, 19:12 часа

Днес ще насочим вниманието си към един чифтен орган, който е сравнително малък – дължината му е около 12 см, широк е около 6 см и е дебел едва 3 см. Въпреки размерите си, той пречиства около 150 до 170 литра кръв за денонощие, в зависимост от ръста и килограмите на човек. В следващите минути в предаването „Club здраве” Радина Василева и нейният гост – нефрологът д-р Ивелина Маринова от „Александровска” болница ще поговорят за навиците, които товарят бъбреците.

Мнозина от нас някога са имали неразположение, свързано с тях – дали става дума за песъчинки, спазъм, болка от простуда, всяко едно от тези състояния е болезнено и сериозно опорочава ежедневието. Днешното предаване посвещаваме най-вече на тези от вас, които имат някакъв проблем с бъбреците си, някога са имали, или пък са предразположени към отключването му заради обремененост, но искат да направят максималното по силите си, така че да не стигат до кабинета на уролога или нефролога.

Първата крачка към тази цел е просто да се замислите за навиците, които имате  в ежедневието си. С редуциране и промяна на част от тях значително може да се намали товара върху бъбреците. Затова ценни съвети кои храни са най-подходящи, успокоява ли топлата бира спазмите, каква вода е най-добре да се пие и по колко, както и още трикове, дава младата надежда на „Александровска” болница д-р Маринова във видеото тук!

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес