Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Търпим си го толкова дълго наказанието от това, че не гласуваме

25 октомври 2024, 07:41 часа • 981 прочитания

Това заяви водещата на сутрешния блок на bTV Мария Цънцарова, в коментар, с който беше припомнено, че в България всъщност си задължен да гласуваш по закон.

Цънцарова поясни, че ситуацията, в която живеем, е следствие от това колко сме ангажирани обществено.

Задължението да гласуваш обаче не е подкрепено по никакъв начин със санкции - т.е., ако не гласуваш, по закон не следва наказание. Основа на правото е линията "хипотеза - санкция", а в този случай втората част от правната линия липсва.

Припомняме, че именно срещу Мария Цънцарова имаше атаки и то в ефира на bTV от гостуващи политици. Главният редактор на Actualno.com Ивайло Ачев и неговият екип считат тези атаки не просто за недопустими, но и за доста жалки предвид факта какво точно вършат нашите политици и особено атакуващите - едва ли ще има и един човек в България, който поне пред себе си да не каже, че ако въпросните политици работеха за него по начина, по който работят в парламента, щеше да ги уволни на секундата. Понеже обаче са депутати, това им е спестено - главно заради "особеностите на характера на българското общество и българската политическа система".

Атакувалите Цънцарова политици:

  1. "Как се нарича човек, който лъже? Мария Цънцарова. Ще се разплача"
  2. Балабанов срещу Цънцарова: Приличате ми на Кирил Петков. А Вие - на Делян Пеевски
Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес