Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спечели двойна покана и виж преди всички филма "Възвишение"

16 октомври 2017, 15:05 часа
Реклама

На 10-ти ноември предстои премиерата на един от най-дългоочакваните български филми - "Възвишение".

Реклама

В лентата участват Александър Алексиев, Стоян Дойчев, Филип Аврамов, Юлиан Вергов, Захари Бахаров, Димитър Рачков, Герасим Геаргиев-Геро, Малин Кръстев и др.

Те влизат в образите на героите от романа на Милен Русков "Възвишение", който спечели Наградата за литература на Европейския съюз през 2014 г. и стана едно от най-търсените литературни заглавия у нас.

"Възвишение" разказва за обира на Арабаконак през 1872 година през погледа на двама полуреволюционери, полуразбойници – Гичо (в ролята Александър Алексиев) и Асенчо (Стоян Дойчев). Двамата са натоварени с важна мисия от Димитър Общи (Филип Аврамов) – лично да предадат писмо на Васил Левски. Тяхното издирване на Апостола се превръща в трагикомично приключение, а революционният им ентусиазъм постепенно е изместен от разочарование и огорчение.

Ние от Actualno.com ви предоставяме невероятната възможност да гледате филма "Възвишение" преди всички, повече от седмица преди официалната му премиера. Двама от вас ще получат двойна покана за предпремиерна прожекция на филма. За целта трябва да отговорите на конкретен въпрос като коментар под тази статия, написан чрез вашия профил във Facebook.

А ето и въпросът:

Кой е основният организатор на Арабаконашкия обир?

Печелившите ще бъдат изтеглени на 23 октомври. Те ще получат билети за прожекция на 2.11.2017 (от 19 ч. в кино Арена, The Mall).

Пожелаваме ви успех!

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес