Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Силвестър Сталоун: Вече пиша сценария за "Роки 7"

05 септември 2024, 14:55 часа • 2294 прочитания

Силвестър Сталоун е започнал да пише сценария за седма част на "Роки", която ще е предистория на поредицата, съобщи актьорът в британския подкаст "Inspire Me".

"Предисторията на "Роки" е много важна за мен. Вече съм написал няколко страници на сценария", разкрива Сталоун в подкаста. Според актьора главният герой на франчайза - боксьорът Роки Балбоа, ще бъде на 17 години, а бъдещата му съпруга Ейдриън - на 15. Заедно с приятеля на Роки - Поли, героите ще се преместят в нов квартал. Балбоа ще бъде "лошият", а самата история ще напомня на анимационния филм на Disney "Лейди и Скитника", но с "истински хора". 

Сталоун е на 30 години през 1976 г., когато излиза първият филм. Това означава, че предисторията ще се развива около 10 години преди събитията в оригинала.

Още: Силвестър Сталоун каза кой актьор ще го замести в "Рамбо"

Още за франчайза "Роки"

Силвестър Сталоун по време на снимките на "Роки 6" през 2005 г., снимка: Getty Images

Роки Балбоа е главният герой на едноименния франчайз. Той е самоук боксьор, който преодолява препятствията, за да стане професионален спортист. Ейдриън е по-малката сестра на неговия приятел Поли, която по-късно става негова съпруга. Франчайзът "Роки" включва шест филма за боксьора досега, в които Сталоун изпълнява главната роля и е сценарист. В четири от филмите той е и режисьор.

Сталоун бе номиниран за "Оскар" за ролята си на Роки Балбоа в първия филм от франчайза, но не печели приза. Поредицата "Роки" има общо 12 номинации за "Оскар", от които печели 3 - за режисура, сценарий и монтаж, припомня БТА.

Още: "Триумф" с Мария Бакалова е българското предложение за "Оскар" за международен филм

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес