Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мег Райън ще бъде наградена на фестивала в Сараево

05 август 2024, 14:34 часа • 1014 прочитания

Актрисата Мег Райън ще получи почетната награда "Сърцето на Сараево“ на 30-ия филмов фестивал в Сараево като признание за нейния изключителен принос към киноизкуството, съобщи босненският вестник "Dnevni avaz". 30-ото издание на филмовия фестивал ще се проведе от 16 до 23 август 2024 г.

Още: Чакането свърши: Мег Райън се завръща в Холивуд!

Специална прожекция и мастърклас

Холивудската звезда, известна със своя естествен чар във всяка роля, която играе, ще представи специална прожекция на своята хитова романтична комедия от 1998 г. "Имаш поща" в лятното кино в Сараево, отбелязва вестникът.

Известната актриса ще поздрави публиката на същото място, където този филм беше прожектиран преди 25 години – на 5-ия филмов фестивал в Сараево през 1999 г.

Райън ще проведе и майсторски клас, модериран от известния босненски режисьор Данис Танович, носител на "Оскар" за филма "Ничия земя". Майсторският клас ще бъде специална възможност за запознанство с ключовите аспекти от кариерата на Мег Райън и новия ѝ филм "Какво се случва по-късно", който също ще бъде показан на фестивала.

"Мег Райън спечели сърцата ни от пръв поглед! Тя не само ни очарова с незабравимите си изпълнения, но и доказа уменията си зад камерата като режисьор и сценарист. За нас е чест да ѝ присъдим (почетната награда) "Сърцето на Сараево", заяви Йован Марянович, директор на филмовия фестивал.

Почетното "Сърце на Сараево" е създадено през 2005 г. с цел да отдава признание на хората за техния изключителен принос към утвърждаването и развитието на филмовата индустрия, както и за подкрепата и развитието на филмовия фестивал в Сараево, припомня БТА.

Още: Кино "Влайкова" показва български и световни класики в 16 прожекции

Тази година и режисьорът Александър Пейн ще бъде почетен на филмовия форум в Сараево.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес