Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Край: Съдът прекрати делото срещу Алек Болдуин, той се разплака (ВИДЕО)

13 юли 2024, 10:20 часа • 4393 прочитания

Актьорът Алек Болдуин избухна в сълзи, когато съдия от Ню Мексико прекрати делото срещу него за непредумишлено убийство, касаещо фаталната стрелба на снимачната площадка на филма Rust ("Ръжда").

На процеса е сложен край три дни след началото на делото на Болдуин в Санта Фе - само на няколко километра от мястото, където през 2021 г. операторът Халина Хътчинс беше застреляна с револвер, който актьорът използвал по време на репетиции.

Това е вторият път, в който делото срещу Болдуин се прекратява след стрелбата през октомври 2021 г. Той няма да бъде съден отново.

Още: Създават риалити шоу за семейството на Алек Болдуин (ВИДЕО)

Защитата на Болдуин обвини разследващите

Адвокатите му твърдят, че полицията и прокуратурата са скрили доказателства - партида куршуми - които биха могли да бъдат свързани със стрелбата. Ключов аспект на делото е как бойни патрони са се озовали на снимачната площадка, а адвокатите на Алек Болдуин поставиха под въпрос разследването и грешките, допуснати от властите, които са обработвали мястото на инцидента.

Още: След смъртта на снимачната площадка: Оръжейникът на филма отнесе ефективна присъда

Тяхното искане за прекратяване на делото предизвика поредица от събития - един от двамата специални прокурори, водещи делото, подаде оставка, а съдия Мери Марлоу Сомър отложи заседанието на журито, за да изслуша множество свидетели.

Адвокатът на Болдуин заяви, че куршумите биха могли да бъдат свързани със смъртта на Хътчинс, но че са заведени по друго дело с друг номер. Прокурорите твърдяха, че боеприпасите не са свързани със случая и не съвпадат с куршумите, намерени в комплекта на Rust. Съдията обаче постанови, че независимо от това те е трябвало да бъдат предоставени на екипа на защитата на Алек Болдуин.

Още: Алек Болдуин призна, че е изшмъркал кокаин колкото от "Земята до Сатурн и обратно"

Решението на съдията

"Укриването на тази информация от страна на държавата е било умишлено и преднамерено", заяви тя от съдебната скамейка, цитирана от BBC. "Съдът няма как да поправи тази грешка".

Прокурорите няма да могат да повдигнат отново обвинение срещу Болдуин, тъй като съдията не постанови съдебен процес, а направо прекрати делото.

Още: Алек Болдуин нападна антиизраелска активистка (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес