Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой е Зимният войник?

01 април 2014, 14:30 часа

В „Завръщането на първия отмъстител“ разплитайки таен заговор в организацията ЩИТ, Стив Роджърс се изправя срещу неподозиран противник – Зимният войник, който се оказва неговият приятел Бъки Барнс, загинал във Втората световна война.

Неочаквано Барнс се появява десетилетия по-късно като Зимния войник, с манипулирано съзнание и засилени възможности на супер войник, който върши мръсната работа за тайнствена организация. Ожесточен и целенасочен Зимният войник няма спомени за предишната си идентичност и това напълно го устройва – той е просто машина за убиване. И неговата цел е Капитан Америка.

За Себастиан Стан, който изиграва Зимният войник, превъплъщаването в този герой е възможност, която той се надява да материализира с успеха на поредицата и популярността на сюжета за един от Отмъстителите. Разказвайки за миналото на героя си, Стан споделя: „Руснаците откриват Бъки Барнс и виждат невероятна възможност да го използват като оръжие срещу Стив Роджърс, като го насочат към слабите места на Капитана – емоциите и неговото минало. Лично аз винаги съм бил запленен от Зимния войник и бях развълнуван от шанса да изиграя точно този сложен персонаж.“  

За снимките, Себастиан Стан, както по-голямата част от екипа, минава през усилена подготовка за усъвършенстване на бойните умения и боравенето с оръжия. Приятелите му го засипват с дружески шеги, защото Стан непрестанно се движи с пластмасов нож, за да  упражнява движенията си  и да изглежда максимално естествено на екрана.

Любопитно е, че Зимният войник е създаден за комиксите на „Марвел“ от Ед Брубейкър през 2005 г. Макар че героят Бъки Барнс съществува в комиксите за Капитан Америка, той е убит през Втората световна война и не е съживяван, докато Брубейкър не го връща като Зимния войник.

„Завръщането на първия отмъстител“ излиза в кината у нас този петък, на 3D и IMAX 3D.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес