Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джеймс Бонд ще получи "Оскар"

13 юни 2024, 09:51 часа • 965 прочитания

Продуцентите на филмите за Джеймс Бонд - Майкъл Г. Уилсън и Барбара Броколи, ще получат почетни "Оскар"-и на церемония през ноември. Те управляват франчайза от 1995 г. насам, когато излиза "Златното око", и постигат значителен успех с филми като "Скайфол", който спечели 1 млрд. долара.

Това признание идва на фона на засиленото очакване за обявяването на следващия Джеймс Бонд, след напускането на Даниел Крейг след "Няма време да умираш" и придобиването на MGM от Amazon. Компанията на семейство Броколи - Eon, запазва творческия си контрол върху поредицата.

Още: Почетоха Джеймс Бонд с юбилейна монета (ВИДЕО)

Кой друг ще получи почетен "Оскар"

Куинси Джоунс, снимка: Getty Images

Сред другите наградени са Куинси Джоунс - новаторски музикант и композитор със седем номинации за "Оскар", и британският сценарист и режисьор Ричард Къртис, известен с филми като "Наистина любов" и "Четири сватби и едно погребение". Къртис ще получи статуетката "Жан Хершолт" за хуманитарните си усилия в рамките на организацията "Comic Relief". Джулиет Тейлър, изтъкнат кастинг директор, също ще бъде отличена. Наградите "Governors", които се връчват отделно от 2009 г. насам, отличават ветерани от индустрията, които са били пренебрегнати на редовните "Оскар"-и. Петнадесетата церемония ще се състои на 17 ноември, съобщава БГНЕС.

Още: Саундтракът към тези филми е най-обичаната музика в Холивуд (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес