Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джулия Робъртс с почетен "Сезар" за цялостно творчество

01 октомври 2024, 16:13 часа • 401 прочитания

Американската актриса Джулия Робъртс ще бъде удостоена с почетен "Сезар" на 50-ото издание на най-престижните филмови награди във Франция, предаде АФП, като цитира организаторите. Церемонията ще се състои на 28 февруари 2025 г.

С почетния "Сезар", който се присъжда за цялостно творчество, тази година бяха удостоени френската режисьорка и актриса Аниес Жауи и британският режисьор Кристофър Нолан.

50-ата церемония за връчването на наградите "Сезар", която се излъчва по "Canal+", ще бъде председателствана от Катрин Деньов. Номинациите ще бъдат обявени на 29 януари. Тази година триумфира филмът "Анатомия на едно падане" на режсьорката Жустин Трие, а филмът взе още отличията за най-добър филм и най-добър режисьор.

Още: Джулия Робъртс с тежки думи за смъртта на Матю Пери

Хубава жена завинаги

Във филма "Ерин Брокович", снимка: Getty Images

Джулия Робъртс влезе в светлината на прожекторите на 23-годишна възраст с филма "Хубава жена", в който си партнира с Ричард Гиър (1990 г.). Тя спечели награда "Оскар" за ролята си в "Ерин Брокович" през 2001 г.

На 56 години Робъртс остава едно от най-известните и очарователни лица в американското кино, а освен това е известна с хуманитарните си и екологични ангажименти, отбелязва БТА.

Още: Ричард Гиър: Между мен и Джулия Робъртс нямаше никаква химия, докато снимахме "Хубава жена"

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес