Малко хора знаят този разтвор, с който скарата ще заблести от чистота

61920
Малко хора знаят този разтвор, с който скарата ще заблести от чистота
Снимка: Getty Images/Guliver

Летните вечери са чудесен момент за време за приятелите, споделено на открито, а това предполага вкусна домашно приготвена храна, изпечена върху скарата. След хапването остават куп чинии и скара, покрита с мазнина, която е трудна за почистване. За да останат само хубавите спомени от поредното ви лятно парти под звездите, следва да знаете как бързо и лесно да се справите с остатъците върху скарата. Ще ви предложим рецепта за разтвор, с който скарата ще заблести веднага, както и хитри трикове как да свършите с неприятната работа по-бързо и да ви остане време за любимата книга преди сън.

Този хак с лук прави почистването на вашата скара бързо и лесно

Скарата ще заблести, ако я почистите с това

Може ли почистването на скарата да е не само приятно, да не изисква особени усилия, препаратът да не съдържа химия и да ухае прекрасно? Разбира се. Пригответе си кафе. Не, не си наливайте чаша ароматна течност, която да ви държи будни, докато чистите. Използвайки кафето, скарата ще заблести от чистота. Необходимо е да кипнете вода и да прибавите в съд с подходяща големина към вряща вода 2-3 супени лъжици от суровото кафе. Накиснете решетката на скарата за час, след което просто избършете. Не е необходимо изтръгване на мазнината и дълго търкане, тъй като кафето я разгражда и тя се отстранява лесно с гъба. Утайката от кафе, нанесена върху скарата и последвана от кратко разтъркване, ще ви свърши също добра работа.

Какво да направите обаче, ако решетката на скарата ви не се маха? Ясно е, че не може да потопите целия уред във вода. Ето рецепта и за вашия случай.

Отворете си бира. Отново няма да я пиете, макар че е идеална за летните нощи след сочното месото. Използвайте пенливата течност, за да почистите скарата. Излейте чаша бира върху решетката, оставете да постои и търкайте с четка. Бирата прави почистването много по-бързо и лесно, а скарата ще заблести. Ако път вие свиди разхлаждащата напитка, пробвайте разтвор на оцет с малко вода, който има същата ефективност. Поставете в шише с пулверизатор течността и напръскайте. След 30 минути изтрийте с алуминиево фолио. Скарата ще заблести от чистота.

Най-лесният и ефективен начин за почистване на скара

Скарата ще заблести с тези топ допълни съвети за почистването ѝ

  1. Зехтинът, нанесен върху почистената и изстинала скара, предпазва металните части от ръжда, с което удължава живота им и е добро решение за бюджета ви.
  2. Трайни и стари наслоявания може да изчистите със сода за хляб. Прави се на паста чрез разтваряне на сода във вода и се нанася щедро да постои върху скарата. Икономично и работещо решение е, което не съдържа вредни вещества, както препаратите, и се намира лесно във всяка кухня.
  3. Почиствайте уреда веднага след употреба. Не изчаквайте партито да свърши, а мазнината да се настани трайно върху него. Ако действате веднага, ще ви е в пъти по-лесно да поддържате скарата блестяща.
  4. Не забравяйте при електрически скари да изключите от контакта, преди да започнете да почиствате. Сигурността е на първо място.
  5. Алуминиевото домакинско фолио е много лесно за употреба върху скарата при почистване и много ефективно. Може да замените четки, гъби и прочие домакински принадлежности за почистване с парче алуминиево фолио. Най-хубавото е, че после няма нужда да го миете и почиствате и него. Просто го изхвърлете, след като си свърши работата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Ето как да премахнете варовика от душа бързо и лесно

Как бързо да почистим съдомиялна?

Как да почистите тава за печене от мазнина и загоряла храна

Лесен, по-лесен, най-лесен начин за премахване на петна от бели дрехи

Ето защо почистването на микровълновата е задължително

Как се почиства керамичен плот, така че да светне до блясък?

Как най-лесно да отстраним лошата миризма от пералнята

Какви грешки се допускат при почистването на ламинат?

Как да си направим домашен препарат за почистване на прозорци

5-минутна техника за почистване, която ще спести време и усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Чистофайници