Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 непростими грешки, които правят домакините при почистване

29 април 2022, 19:15 часа
Реклама

Домакините, живеещи в малки апартаменти, изпитват значителни трудности при чистенето на жилищата си. Те често трябва да почистват, така че домът им да изглежда наистина подреден.

Трябва да сте наясно с типичните грешки при почистване в малки пространства, така че резултатът да отговаря на очакванията ви.

Какво правят домакините погрешно?

1. Рядко почистват

Не трябва да отделяте само един ден за почистване. Със сигурност ще се натрупа значително количество прах и мръсотия за няколко дни. По-разумно е да поддържате реда всеки ден, като отделяте по около 15 минути за това сутрин и вечер.

Рецепта за домашен препарат за почистване на дома без химия

2. Химикали

За мнозина изглежда, че това е ефективен начин за справяне с мръсотия, мухъл, мазнини и други домакински задължения. Въпреки това, в малки помещения съществува висок риск от натрупване на вредни изпарения във въздуха. Затова е добре да се избягва възможно най-много използването на химически препарати в дома.

По-добре е да намерите подходящи народни средства. Много от нещата, които използваме за приготвяне на храна, могат да ни свършат чудесна работа при почистване на дома.

3. Селективно почистване

Не оставяйте мръсотия под дивани и шкафове, не игнорирайте други труднодостъпни места за почистване. Заради това целият апартамент ще изглежда мръсен и неподреден.

4. Приоритет

Прахосмукачката и измиването на подовете трябва да се извършват на последния етап на почистване, а не в самото начало. В противен случай подовете все още ще изглеждат мръсни.

5. Няма план

Не подценявайте планирането: това ще ви помогне да систематизирате подхода си към почистването, повишавайки неговата ефективност. Направете ясен план, където се описва подробно последователността на работата в дома.

Най-добрите домашни средства за почистване на мебели

6. Един и същ начин

Не е нужно да следвате един и същ модел всеки път. Възможно е заради това да не забележите някои грешки при почистването на дома си. Започнете да почиствате всеки път от различни стаи.

7. Съхранение

Струва си да похарчите пари за организирана и висококачествена система за съхранение веднъж, така че по-късно всичко в къщата да изглежда подредено и красиво. Ако не се погрижите за това навреме, каквото и да правите в дома си, колкото и да чистите и да подреждате, все ще изглежда разхвърляно.

Някои не толкова забележими на пръв поглед неща, карат цялата визия на дома да се развали и трудът на домакинята да отива “на вятъра”.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес