Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Volkswagen премахва модели, за да печели повече

17 юни 2023, 10:09 часа • 2894 прочитания

Германският производител Volkswagen си е поставил да увеличи маржа на продажбите до 6,5% и печалбите си 10 милиарда евро до 2026 г. За да постигне това, концернът ще премахне част от нишовите си модели, както и някои модификации, стана ясно след работна среща на ръководството в централата във Волфсбург.

Основната цел на новата програма ще бъде повишаване на финансовата ефективност. До 2026 г. възвращаемостта на продажбите трябва да нарасне до ниво от 6,5%, а печалбата да нарасне до 10 млрд. евро. Компанията планира да инвестира в технологиите на бъдещето, повечето от които ще бъдат собствена разработка.



Като част от тази стратегия германският производител възнамерява да оптимизира гамата си и да изключи моделите с нисък марж и малкия мащаб от нея. Първата „жертва“ ще бъде елегантният флагман на Volkswagen - лифтбека Arteon.

Освен това Volkswagen ще намали броя на предлаганите конфигурации за своите автомобили. Например, ID.7 ще има 99% по-малко опции от седмото поколение kd Golf.

Според изпълнителния директор на Volkswagen - Томас Шефер, е напълно възможно да се постигнат поставените цели. Новият план ще позволи на компанията да запази работни места, да финансира бъдещи проекти със собствени ресурси и да продължи да инвестира в нови превозни средства и технологии, надграждане на заводи и обучение на персонала.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес