Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вижте най-бързата кофа за боклук в света (ВИДЕО)

02 май 2023, 16:38 часа • 2316 прочитания

Австралийският изобретател и състезател Крис Ролинс създаде най-бързата кофа за боклук в света. На пистата Redline Raceway той успя да го ускори до 101 км/ч.

Нуждата на човечеството от скорост авно не познава граници и Роулинс е доказателство за това. Той обаче не е първият човек, на когото му хрумва подобна налудничава идея. Предишният рекорд принадлежи на британеца Анди Дженингсън, който през 2020 г. успя да ускори кофата си за боклук до 72 км/ч.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/bATF0dwYBB8" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Крис Ролинс оборудва „возилото“ със специално направено шаси с две колела, към което добави трето колело от велосипед. Двигателят на Honda с мощност 12 конски сили, който той инсталира в резервоара, се оказа достатъчен за постигане на върховото постижение.

При поставянето на рекорда Ролинс кляка точно в средата на кофата, изрязвайки малка вратичка в горната част. В резултат на това на пистата Redline Raceway в Австралия той успява да ускори кофата за боклук до 101 км / ч, поставяйки нов рекорд за такива превозни средства.

Видеото, публикувано в YouTube, събра над 1500 възторжени коментара само за няколко дни. Повечето от потребителите хвалят Крис за смелостта и изобретателността му, но има и такива, които са категорични, че подобно нещо е лудост.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес