Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Русия възродиха марката „Волга“

21 май 2024, 16:40 часа • 6906 прочитания

Обявеното преди време възраждане на марката „Волга“ е факт, като първите три модела бяха представени в рамките на конференцията Digital Industry of Industrial Russia (CIPR-2024). Това са Volga C40 - седан от клас D, Volga K30 - кросоувър от клас C и Volga K40 - кросоувър от клас D.

В Русия ще качват чиновниците на местни коли

Всички модели ще получат бензинов двигател с мощност 188 к.с. и 300 Нм, съчетани със 7-степенна автоматична скоростна кутия. Автомобилите ще бъдат оборудвани с мултимедийна система с услуги на руски език и интелигентни системи за подпомагане на водача. Базово оборудване включва и „зимен пакет“.

Снимка: Auto.Mail

И трите модела са базирани на автомобили от китайския автомобилен производител Changan, които обаче не са официално представени на руския пазар. Volga C40 е базирана на средноразмерния седан Changan Raeton Plus. Дължината на модела е 4800 мм с междуосие 2770 мм. Интериорът Raeton Plus има един панел с два екрана, head-up дисплей и електрически регулируеми предни седалки.

Още: Путин подари на Ким от Северна Корея руски автомобил (СНИМКА)

В портфолиото на подбрандовете Changan е марката Oshan, а нейният кросоувър X5 Plus е взет за основа на SUV-модела Volga K30 C-class. Дължината на Oshan X5 Plus е 4540 мм с междуосие от 2715 мм. Специална характеристика на интериора е извит панел с екрани, който има още един малък дисплей вляво от цифровия инструментален панел, който може да показва продължение на картата на навигацията или изображение от камерата, инсталирана в лявото външно огледало.

Снимка: Auto.Mail

Прототипът на Volga K40 е кросоувърът Oshan Z6, чиято дължина е 4699 мм с междуосие от 2795 мм. Той също има три екрана в купето, но единият от тях (9,1 инча) е поставен близо до предното стъкло, за да показва данни от бордовия компютър и аватара на гласовия асистент.

Автомобилите от възродената марка ще се произвежда на площадката на автомобилния клъстър Нижни Новгород, където преди това се сглобяваха моделите на Volkswagen и Skoda за руския пазар. Капацитетът на съоръжението е 130 000 коли годишно. Производството ще стартира до края на годината, като предстои да бъдат обявени и цените.

 

Още: За да не са само китайски: Ирански автомобили атакуват пазара в Русия

 

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес