Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Канада направиха бронирана кола за Апокалипсиса

27 септември 2018, 14:11 часа
Реклама

Канадската компания Roshel Defence Solutions представи бронирания всъдеход Senator Armoured Rescue Vehicle („Брониран спасителен автомобил”).

Във вътрешността на машината могат да бъдат монтирани 10-12 седалки, като платформата е на тежкия пикап Ford SuperDuty, но е допълнително усилена. Автомобилът е предназначен за специалните части на полицията, но се подготвя и версия за армейски подразделения.

Задвижването на всъдехода е поверено на дизелов двигател с 8 цилиндъра и работен обем 6,7 литра. Мощноста на агрегата е 330 к.с., като той работи в комбинация с 6-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.

Бронировката на всъдехода отговаря на стандарта B7, като издържа на куршуми от кабилър 7,62. Според експертите от Roshel Defence Solutions, автомобилът има и защита от атака с ръчни гранати DM51, както и от противопехотни мини със същата мощност.

В стандартното оборудване влизат специални седалки, омекотяващи въздействието на взривната вълна. Те са поставени само в задната част, докато за шофьора и пътника до него са предвидени стандартни кресла от пикапа Ford SuperDuty.

Освен това всъдеходът е получи специална камера за наблюдение на 360 градуса, допълнителна кабина на покрива, система, възстановяваща налягането в гумите, инфрачервени камери за нощно виждане и специална вентилационна система.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес