Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Този рядък Mercedes 300SD е измит за първи път от 18 години (ВИДЕО)

04 януари 2023, 14:04 часа
Реклама

Любопитно видео, показващо процеса на измиване на рядък Mercedes 300SD, се появи в интернет. Колата е измита за първи път от 18 години и трябва да се признае, че изглежда фантастично след всички процедури.

В момента Mercedes-Benz S-Class е един от най-луксозните автомобили, предлагани по света. Освен това е един от най-старите модели в индустрията, като произходът му може да бъде проследен назад до фамилията W116, която беше първата официално наречена S-класа, когато беше представена през 1972 г. Около 7 години по-късно е представен наследник, който оставя значителна следа в историята на цялата автомобилна индустрия.

За 12 години производство са продадени общо 892 123 бройки седан и купе, което прави W126 най-успешното поколение на S-класата по отношение на продажбите, с най-дългия производствен период в историята. Това е само една от причините тази генерация на S-класата все още да се смята за една от най-добрите коли на всички времена.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/rifmI1sK6bY" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Сега обаче става все по-трудно да се намери W126 в добро състояние. Екипът на WD Detailing откри една такава кола, която не е в движение години и реши да я почисти старателно, за да изглежда най-добре. Разбира се, има някои дефекти и малки петна от ръжда, които могат да бъдат коригирани само с професионално пребоядисване, но иначе това е просто невероятен екземпляр.

Луксозният седан преминава през серия от детайлни процедури, включително измиване под налягане на целия екстериор, последвано от по-щателно измиване, полиране на боя. Джантите също привличат голямо внимание и е интересно да се отбележи, че джантите са само 14 цола в диаметър и са едни от най-търсените колела за този модел. Точното име на модела е Barock и въпреки че тези сплави са относително популярни в Европа, но са рядкост в Северна Америка.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес