Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нова машина за най-горещите точки

02 ноември 2016, 13:39 часа
Реклама

Канадската компания Inkas Armored Vehicle Manufacturing представи своя най-нов модел – бронирана машина с името Hudson Armored Personnel Carrier (APC). Тя е изградена на шасито на Toyota Land Cruiser 79 и е предназначена за специалните части на полицията, както и за патрулиране по границата или за превозване на хора в опасни ситуации.

Дължината на автомобила е 5200 мм, а разстоянието между двете оси достига 3180 мм. В каросерията има място за 9 души, като 8 от тях са пътници, а деветият – оператор на различните системи в машината.

Специалното превозно средство е оборудвано с допълнителна климатична система с функция за рециркулация на въздуха, с 6 „бойници” (отвори за оръжие), специална защита на двигателя, бронирани стъкла и със система за нощно виждане. Каросерията защитава успешно от попадения от оръжия с калибър 7,62, а дъното може да издържи на атака с гранати.

Задвижването на автомобила е поверено на 4,5-литров V8 дизел с мощност 202 к.с., който работи в комбинация с 5-степенна механична скоростна кутия. Резервоарите на превозното средство могат да поберат 151 литра гориво.

Канадците от доста време са специализирали в направата на бронирани автомобили на базата на серийни модели. Те предлагат са продажба доработени Mercedes-Benz S-Class и G-Class, Toyota Land Cruiser и Tundra, Range Rover и Cadillac Esdcalade.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес