Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Излизането на електрическия VW Golf се отлага

16 юли 2024, 15:10 часа • 633 прочитания

Германският автомобилен гигант Volkswagen даде неутешителната прогноза за излизането на електрически Golf, който ще бъде част от семейството ID и ще заеме мястото на сегашния ID.4. Появата на модела беше планирана за края на 2027 г., но според последните информации премиерата се отлага поне с 15 месеца, тоест за първата половина на 2027 г.

Volkswagen разработва много евтин електромобил

Проблемът се крие в разработването на новата архитектгура за електрически превозни средства Scalable Systems Platform. Софтуерните специалисти от Caridad - подразделение Volkswagen Group, срещат сериозни трудности и това ще наложи отлагането на премиерите и на модели на други марки от концерна, сред които са Audi и Porsche.

Сегашният ID.4 беше представен през 2020 г., което означава, че ще минат девет години, когато дойде времето за замяната му. Друг напълно електрически SUV на германския производител, който засега носи кодово име T-Sport, също ще пристигне по-късно от очакваното - чак през 2031 г.

Още: Volkswagen призна: Вече не сме конкуретноспособни

Преминаването на новата платформа е отложено, следователно новите модели, които ще се появят по-рано, ще използват актуализираната версия на платформата MEB, която получи името MEB+. При актуализацията на архитектурата до версия „плюс“ са необходими време и финансови разходи, което също създава трудности на концерна.

Volkswagen представи новия Passat, който ще е само комби

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес