Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Електромобилите свалят вредните емисии и Сан Франциско го доказва

06 април 2024, 14:03 часа • 2461 прочитания

Скорошно проучване показва, че електрическите превозни средства намаляват емисиите на CO2 в района на залива на Сан Франциско. В той район те са спаднали с 1,8% между 2018 г. и 2022 г., като последните данни сочат, че именно електрическите превозни средства са изиграли роля за това.

Как електромобилните стартъпи се опитват да се справят със слабото търсене?

Районът на залива на Сан Франциско има едно от най-високите нива на приемане на електрически превозни средства в Америка, като емисиите от пътнически превозни средства са спаднали с 2,6% между 2018 г. и 2022 г. Това помогна за намаляване на емисиите на CO2 с 1,8% през същия период и изследователите казват, че електрическите превозни средства са допринесли голяма част за това.

Факт е, че вредните емисии все още трябва да бъдат намалени, за да се постигне сериозен напредък в областта на екологията, но подобни изследвания са доказателство, че политиките за EV имат осезаемо въздействие върху промяната.

Още: Бързото обезценяване на електромобилите - поредна пречка за навлизането им на пазара

„Една от трудностите при говоренето за изменението на климата е, че в повечето случаи това е огромна измама. Но понякога идват добри новини и днес е един от тези дни", коментираха експерти от индустрията, след като се запознаха с данните от проучването, публикувани в списание Environmental Sciences & Technology.

Едва 57 производители са отговорни за по-голямата част от въглеродните емисии

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес