Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експерти посочиха най-надеждните автомобили на 10-15 години

28 февруари 2023, 16:47 часа • 32110 прочитания

В момента пазарът на употребявани автомобили е залят от най-различни предложения, което сериозна затруднява потребителите. Факт е, че всяка кола се разваля рано или късно, но има някои, при които това се случва по-рядко.

Експерти, изследващи превозните средства втора употреба, посочват кои модели на възраст 10-15 години са най-добрия избор в момента. В случая изборът им е ограничен и ценово – 12 500 евро, което прави около 25 000 лева.

Като най-добри предложения се посочват моделите Ford Focus, Kia Ceed и Toyota Corolla, произведени през периода 2008-2012 г. Всички те са в сегмент С, докато в по-ниски – B, за предпочитане са Skoda Fabia и Ford Fiesta и Kia Rio. Сред представителни автомобили (сегмент D) на тази цена се препоръчват Kia Optima, но не с всички двигатели, както и Toyota Camry.

Именно Camry получава похвали от експертите, които го определят като „много надежден седан, който ще служи дълго време на новия си собственик“. Уточнява се обаче, че именно заради отличната си репутация този модел много трудно се намира на пазара на употребявани автомобили.

Ако потребителят търси кола от по-висок клас, която е и значително по-скъпа, най-логичният избор са моделите на BMW (3- и 5-Series), Audi (A4 и A6) и Mercedes-Benz (C- и E-Class).

За любителите на моделите с автоматични трансмисии се препоръчва скоростната кутия G-Tronic на Mercedes, но може да се помисли и за Volkswagen с роботизирана трансмисия DSG.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес