Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Автосалон на BYD изгоря в Китай, подозира се електрическа кола (ВИДЕО)

19 май 2024, 13:41 часа

Автомобилен салон на китайския производител BYD изгоря в провинция Фудзиен. Седем от автомобилите, изложени в шоурума, са напълно унищожени, пострадали са и няколко превозни средства в сервизната зона и на прилежащия паркинг. Според канала NTDTV това е десетият пожар в представителство на BYD от октомври 2021 г.

Реклама

В потушаването на пожара са участвали 7 единици техника и около 30 пожарникари, което може да говори за мащаба на пожара. При инцидента няма пострадали хора.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/vin9GZlIyhE?si=lmB4uzWp3HJPIXhb" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>

Първоначалните доклади сочат, че огънят е тръгнал от един от електромобилите в шоурума. По-късно обаче от BYD заявиха, че въз основа на резултатите от проверката в добро състояние.

Според експертите на BYD причината трябва да се търси в състоянието на окабеляването на самата сграда, в която се намира автокъщата: най-вероятно се дължи на износване и късо съединение. Местните служби за спешна помощ все още не са стигнали до ясно заключение за причината за пожара.

Каналът NTDTV твърди, че пожарите в помещенията, където са разположени електрическите автомобили BYD, възникват редовно. Това са както автокъщи, така и сервизи. Освен това има два известни случая, които са се случили още през 2024 г., когато електрически автомобили са се запалили, докато са били транспортирани върху товарни платформи.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес